16 maart: slijp je rode potlood! Amersfoortse gemeenteraad.

blog-2

16 maart: slijp je rode potlood! Amersfoortse Gemeenteraad. 

Kleur jij het vakje rood van 1 van deze 3 ondernemers op de kieslijst?

door Annemieke Maatman, Communicatiebureau Tekst op Maatman

16 maart 2022: tijd om ons rode potlood weer te slijpen! Naar de stembus, voor de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenten doen meer dan je denkt: ze werken actief aan leefbaarheid. Werkgelegenheid, prettig wonen en ondernemen, goede verlening van zorg, goed en toegankelijk onderwijs, sportvoorzieningen, maar ook armoede en schuldenaanpak. Ook in Amersfoort pakken we ons rode potlood erbij. Kleur op 16 maart het vakje rood van de partij die jou het meeste aanspreekt. Wellicht kies je voor 1 van deze 3 Amersfoortse kanjers op de lijst. De ambitieuze ondernemer Yvette Luikinga gaat namens de VVD voor een plaats in de gemeenteraad. Ook ondernemers Noëlle Sanders en Joke Schulenberg van Lijst Noëlle Sanders stellen zich verkiesbaar, ze hebben 2000 stemmen nodig voor een plek in de Amersfoortse raad.

‘Vóór een gelukkig Amersfoort!’ is de heldere boodschap van Lijst Noëlle Sanders. Haar kleurige klavertje vier logo is een sprekend beeld voor inclusie: iedereen hoort erbij. Noëlle Sanders was al 16 jaar actief als Amersfoorts gemeenteraadslid, voor D66, en ze is de laatste twee jaar afgesplitst met haar eigen lijst. Nu doet ze voor het eerst mee met haar eigen politieke partij: “Het opzetten van een eigen politieke partij ervaar ik eigenlijk als het opzetten van een eigen bedrijf. Als zelfstandig taxateur en makelaar heb ik affiniteit met ouderenhuisvesting en daarom ook de Stichting Seniorenwoonadvies opgezet waar ik 10 jaar lang voorzitter van ben geweest. Ik ben voor meer betaalbare woningen voor jong en oud. 30% van je salaris uitgeven aan wonen moet genoeg zijn. Ook ben ik voor meer splitsen van woningen, naast meer bouwen, als oplossing voor het woningtekort.” 

Noëlle Sanders: “Vrijheid om te realiseren wat je
wilt bereiken = het allermooiste van ondernemen én van politiek!”

De 9 enthousiaste kandidaten op Lijst Noëlle Sanders heeft Noëlle zeer actief geworven. Daarbij liep ze ertegenaan dat niet iedereen stond te springen. Met name de landelijke politiek heeft een slecht imago. Bij de gemeentelijke politiek ervaart Noëlle juist hardwerkende raadsleden die scherp kunnen debatteren. Noëlle: “Maar: altijd zakelijk op de inhoud en zorgvuldig naar de mensen. In de raad doe je het samen, en het is de kunst om mensen van de andere partijen mee te krijgen met jouw voorstel. Dat bereik je alleen door consensus: overeenstemming en draagvlak.”

Joke Schulenberg: “Het sociaal domein gaat me aan het hart.
In mijn werk in de zorg geldt: luister met je oren, maar óók met je ogen.”

Een enthousiaste kandidaat op Noëlles lijst is Joke Schulenberg, werkzaam als zelfstandig coach en therapeut. “Tijdens het uitoefenen van mijn beroep (coach/therapeut bij mijn eigen Stichting Existeer) heb ik onder andere te maken met mensen die vastlopen in de zorg of die geen woning kunnen vinden na een scheiding. Hoe hartverscheurend dit ook is, als persoon kan ik daar niets mee. Daarom heb ik me aangesloten bij Lijst Noëlle Sanders. Ik heb voor haar gekozen omdat ze haar speerpunten juist op die problematiek gericht heeft en, misschien nog wel een betere reden, omdat ze het anders wil doen, namelijk mensgericht en met respect voor iedereen. Het sociaal domein gaat me aan het hart. Mijn dochter, hoogopgeleid met een autismespectrumstoornis, heeft een Wahjong-uitkering en wil, op verzoek van haar werkgever, heel graag een extra dag gaan werken. Maar dat extra werken is niet lonend, ze gaat er zelfs in inkomen op achteruit. Een voorbeeld uit het dagelijks leven, waar heel veel mensen met een uitkering tegen aan lopen. Dat kan niet de bedoeling zijn van een inclusieve samenleving. Voor dit soort kromme dingen uit de praktijk zoek ik graag oplossingen.” 

Yvette Luikinga: “Gelijkwaardigheid voor vrouwen staat hoog op mijn agenda. Graag inspireer ik tot ambities, aanpakken en doorzetten.
Met lef kom je verder!”

Yvette Luikinga heeft haar hele leven al interesse in de politiek en stelt zich kandidaat voor de VVD in Amersfoort. Als horeca-ondernemer in deze tijden weet ze wat doorzetten is. Met haar man runt ze Eetcafé Luik in het Amersfoortse Vathorst. Yvette: “ ‘t Borrelt bij Luik. Ons eetcafé is gestoeld op de authentieke Indische keuken en lekker bier. Iedereen is welkom in de gezelligste huiskamer van Vathorst. Daarnaast begeleid en coach ik vrouwen met grenzeloze ambities. Mijn coachingsbedrijf Boundless Ambition werkt als inspirator voor ambitieuze vrouwen. Met lef kom je verder! Waarom de politiek? Als ondernemer heb ik in Corona-tijd veel zaken ervaren die beter kunnen, beter móeten. Op gebied van overheidscommunicatie, informeren én vindbaarheid van informatie liep ik met mijn eigen zaak tegen veel onduidelijkheid aan. Vanaf de zijlijn kan ik blijven roepen, maar ik kan als ondernemer ook in het avontuur stappen en samen beleid maken! Dus ondernemerschap is 1 van mijn politieke speerpunten. Ook bijdragen aan de maatschappij vind ik belangrijk, en betreft gelijkwaardigheid van vrouwen en minderheden is nog een grote slag te maken. Meer economische onafhankelijkheid voor iedereen: dáár zet ik graag mijn tanden in! Zoals een project starten om vrouwen en minderheden bewust te maken van ‘Wat als….scenario’s’. Mensen laten nadenken hoe ze hun pensioen willen regelen of wat te doen bij eventuele arbeidsongeschiktheid. Kortom: in alle omstandigheden financieel je eigen broek kunnen ophouden. Mijn uitspraak: ‘met lef kom je verder’, draag ik graag uit naar anderen. Op verschillende momenten in mijn leven was ik namelijk zonder die flinke portie lef nooit zover gekomen. Mijn bevlogenheid en gedrevenheid zet ik met plezier in voor míjn Amersfoort. Ik heb er zin!” 

 

Deel online:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Evon praat met Urschi Koetje

Deze keer gaat Gonnie in gesprek met Urschi Koetje. Een heerlijk gesprek over jubilea, stoere keuzes en door het gaatje gaan. Hoe dan!!

Bijeenkomst met Lucinda Douglas

Ruim een jaar geleden ontmoette ik Lucinda Douglas voor een kennismakinggesprek met haar, met als doel mee te schrijven in haar boek Lefwijf 3 Eerlijk