Wat nu als je een muurbloempje bent?

Jolanda de Kok

Baal jij ervan dat je een ‘muurbloempje’ bent?
Definities zeggen iets over ‘onopvallend’ en ‘een stil, verlegen meisje (geen jongen; opvallend detail…) dat aan de kant zit en niet ten dans wordt gevraagd.’ Niet echt kwaliteiten die je verwacht bij een ondernemer.
‘Muurbloempje’ word je dan genoemd.

Nou, ik heb ze gezien in Bretagne: weelderig bloeiende muurbloemen! Hele bossen bij elkaar, klein en fijn of uitbundiger, krachtig tot en met omdat ze wortelen in harde steen; ze hebben weinig nodig om te groeien en bloeien.
Ze fleuren kale muren en stenen op. Ik heb ervan genoten.

En ik wil een lans breken voor muurbloemen. Ook in het dagelijks leven, ook in ondernemend Nederland.
Hoe mooi is het wanneer jouw kracht een stille kracht is? Wanneer je, minder zichtbaar dan bijvoorbeeld de zonnebloem, jouw specifieke schoonheid laat zien. Wanneer je niet op de voorgrond verschijnt, maar aan de zijkant staat te schitteren en jouw kwaliteiten inzet. Wanneer je er graag voor anderen bent.

Je wordt nooit een zonnebloem wanneer je een muurbloem bent. En dat hoeft ook niet!
Precies zo is het met kleding: je hoeft je niet in felle kleuren en grote contrasten te kleden als dat niet bij je past. Dan klopt het plaatje niet en voel je jezelf niet prettig.
Laat jouw specifieke kracht zien en wees blij met jezelf.
Wanneer je de kleuren en stijlen hebt ontdekt die helemaal laten zien wie jij bent, geeft dat ontspanning. Daardoor kun je ‘bloeien’ op jouw eigen manier. Daardoor voel je je krachtiger en dat zien anderen ook aan jou.

Muurbloem, zonnebloem, paradijsvogelplant, madelief: laat zien wie je bent!


Jolanda de Kok

Kleur- en Kledingcoach

Jouw Palet

jolanda@jouwpalet.nl

Deel online:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Evon praat met Urschi Koetje

Deze keer gaat Gonnie in gesprek met Urschi Koetje. Een heerlijk gesprek over jubilea, stoere keuzes en door het gaatje gaan. Hoe dan!!

Bijeenkomst met Lucinda Douglas

Ruim een jaar geleden ontmoette ik Lucinda Douglas voor een kennismakinggesprek met haar, met als doel mee te schrijven in haar boek Lefwijf 3 Eerlijk