4 oktober 2023
Evon college tour

De derde Jubileum avond van EVON 30 jaar

Collegetour met 4 voormalige EVON – leden

Wat was het een gezellige bijeenkomst. Nieuwe, huidige, oud-leden en belangstellenden – ca. 30 ondernemende vrouwen – ontmoetten elkaar in een leuke locatie en de sfeer zat er al snel in.


Na de heerlijke maaltijd begon een interessant ‘college-tour’ met Antoinette Kouwenaar van Kouwenaar Advocatuur, Carin Wormsberger, uitgever van boeken en boek-begeleider voor zakelijke professionals, Deniece Caffee van DC reiniging, Anita Schimmel van Bratelle.


De dames hadden leerzame handvatten voor ons. Hun overkoepelende advies is: samenwerken. Je hoeft het wiel niet alleen uit te vinden, daarbij is het inspirerend om te kunnen sparren en uit te wisselen. Reserveer hier tijd voor in je agenda. Tevens bouw je je netwerk op en kun je makkelijk verwijzen naar een collega voor vragen die buiten je expertise liggen.

Antoinette had als belangrijkste advies: weet met wie je zaken doet! Zoek uit welke natuurlijke persoon achter de opdrachtgever zit. Investeer in algemene voorwaarden die toegespitst zijn op je onderneming. Dat voorwerk maakt je bedrijf transparant en kan later veel gedoe voorkomen.

Carin drukte ons op het hart om naast je liefde voor je vak ook je missie helder te hebben. Hoe je ook uitwaaiert in werkvelden, als je die weet kun je altijd weer terugkeren en opnieuw keuzes maken. Zij verklapte al snel dat zij volgend jaar verhuist naar Italië; een keuze vanuit haar hart.

Deniece vertelde dat haar bedrijf enorm gegroeid is omdat ‘nee zeggen’ eigenlijk niet tot haar motto behoort. Haar ‘voor alles is een oplossing’- mentaliteit heeft ook zijn offers. Ergens komen privé en zakelijk leven in het gedrang. Een van de hulpmiddelen daartoe is het nemen van een zakelijk WhatsApp.

Anita zoekt de vrijheid van het ondernemen en werkt graag samen met vrouwen, dat past bij haar als persoon. Haar advies is om oprecht te zijn naar jezelf toe. Wie ben je en klopt het nog wat je doet? Soms passen structuren en verantwoordelijkheden niet (meer) bij je. Durf te ondernemen.
Op de vraag of een netwerk als EVON van belang is, gaven alle vier volmondig een JA. Het geeft je de gelegenheid om zaken te bespreken die je niet zo makkelijk elders zou doen. Het is fijn als mensen vanuit een andere bik met je mee kunnen denken.
Stap in het bestuur, dat brengt je ontwikkeling op vele fronten in versnelling. Daarnaast komen er ook vriendschappen uit voort omdat je een gezamenlijk kenmerk hebt en dat is ondernemen.

Vier je momenten! Daar sloten we mee af. Het was een feestelijke en inspirerende netwerkavond.

Voor vrouwelijke ondernemers die willen inspireren en leren. Gewoon omdat samen leuker is dan alleen.

VOOR JOU

GA SNEL NAAR

LID WORDEN

Super leuk dat je overweegt lid te worden. Dat is de manier om je business en jezelf te laten groeien!

Hoe werkt het?

Ons lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Je investering is 175,- per jaar en daarvoor kun je aanhaken bij al onze bijeenkomsten. De kosten van dit lidmaatschap zijn volledig op te voeren als kosten in je business.

Ben jij klaar met altijd alleen te ondernemen en op zoek naar expertise, inspiratie, plezier en verbinding?

ERVARINGEN